Category Archives: Uncategorized

  • 0

Vokacioni i Premtuar

Category : Uncategorized

Zef Pergegaj1N J O F T I M

“ORE PERKUJTIMORE KUSHTUAR VEPRES SE PROF. GJON SINISHTA”

Diten e diel me 11 dhjetor 2016 ne sallen e kultures te kishen se “Shen

Palit” ne Rochester Hills, organizohet “ORA PERKUJTIMORE” kushtuar aktivitetit

60 vjecar, patriotik dhe krijues te Prof. Gjon Sinishtes. Ne kete eveniment do te

flitet edhe per figura te tjera bashkepunuese me te, si Arshi Pipes, Martin Camajt,

Zef Oroshit, Zef Camajt, Dom Prek Ndrevashes, Zef Mirakajt, At Antonio Beluscit,

Lec Shllakut, Isa Ndreut, Sami Tepishtit, etj, te cilet ishin dhe jane punetore te

medhenj ne ruajtjen e trashigimise sone kombetare ne botimin e revistave te tyre

me karakter te theskuar kombetar, gjuhesor, letrar dhe patriotik ne Amerike e ne

boten e lire. Keto personazhe Zef Pergega i ka perfshire ne librin e tij te fundit

“Vocacioni i premtuar”

Gjon Sinishta botoi 15 volume te “Buletinit Katolik” themeloi ne Universitetin e

San Franciskos “Qendren katolike Shqiptare “ dhe Institutin “Danjel Dajani”

Gjithashtu provoi burgjet komuniste bashke me shkrimtarin Adem Demaci. Per

kete veper madhore te tij kushtuar persekucuionit komunist ne Shqiperi ai

nderohet me dekorate nga Presidenti Regan i SHBA dhe nderohet nga Ati Shenjte

Papa Gjon Pali II-te

Ne na mbetet per detyre qe vetem ta nderojme kete njeri shpirt madh te

kombit tone si dhe fugurat e tjera qe bashkepunuan me te ne krye te radhes Prof.

Ernest Koliqi e Danjel Gjecaj.

Jane te mire se ardhur te gjithe bashkardetaret qe e kane njohur, si

pjestaret e familjeve te ketyre figurave brilante te paperseritshme. Hyrja eshte e

lire. Po ashtu njoftohen TVSHA, ACTV, mediat elektronike, botues e poet, te jene

prezent dhe te njihen me nje pjese te historise dhe letersise se ketyre figurave ne

diaspore.

Me respekt nga komisioni

1248 720 82 12

1586 477 02 31


  • 0

Rendesia historike e Shpalljes se Pavaresise

Category : Uncategorized

gjovalin-kacoriTe nderuar bashkeatdhetare!
Te nderuar klerike!
Te nderuar miq!
Gezuar diten e shenjte te kombit shqiptare, shpalljen e Shqiperise “te lire  dhe  te mosvarme”, diten, ne te cilen mbas nje roberie 500 vjeqare  u valvit i lire ne trojet shqiptare flamuri  yne  kombetare,  28 nendori i lavdishem i vitit 1912  hodhi themelet e shtetit e te qeverise se pare ne historine shqiptare.
Te nderuar bashkeatdhtare!
Me lejoni te falenderoi nga kjo foltore  solemne, kryesine e Shoqates “Malesia Madhe” dhe posaqerisht  kryetarin e saje zotin Leke Leci te cilet me nderuan duke me perzgjedhur  te referoj sonte para jush per ngjarjen me te rendesishme te kombit shqiptare; shpalljen pamvarsise se Shqiperise
Shpallja e pamvarsise eshte akti me madhore i histories sone kombetare,  i  cili u shpall në Vlorë më 28 nëntor 1912 nga  Ismail Qemali, dhe patriotet e tjere shqiptare. Në shpalljen e pamvarsisë morën pjesë 83 delegatë nga të gjitha trevat shqiptare qe mori atributet  e Asamblese Kombetare te Vlores, e cila menjehere  formoi qeverine e parë të Shqipërisë së Pamvarur të drejtuar: nga Ismail Qemali kryetar dhe dom Nikolle Kaqorri nenkryetar
Shpallja e Pamvarësisë ishte një akt me rëndësi jetike për popullin shqiptar. Ajo, nga njëra anë, mbylli një epokë të tërë luftërash e përpjekjesh shekullore për të hequr qafe zgjedhën e huaj, për të ruajtur tërësinë territoriale të atdheut e për të formuar shtetin e lirë kombëtar shqiptar duke kurorëzuar keshtu veprën e Rilindjes tone kombetare dhe, nga ana tjetër, hapi një epokë të re, një epokë luftërash e përpjekjesh të tjera për ta mbrojtur pavarësinë  nga rreziqet e jashtme e të brendshme, për të siguruar bashkimin kombëtar të gjymtuar rëndë dhe për të vendosur rendin demokratik.
Ngritja e flamurit kombëtar në Vlorë përfaqësonte fitoren e përbashkët të të gjitha trevave shqiptare, prej Rrafshit të Dukagjinit, prej Deqiqit e Plave  Gucise në veri, deri në Çamëri në jug, prej brigjeve të Adriatikut e të Jonit në perëndim , në fushat e Kosovës, të Tetovës, në pellgun e Shkupit, në luginën e Preshevës e të Kumanovës, në lindje. Këto treva, duke marrë pjesë gjallërisht me pushkë e me penë në lëvizjen për çlirimin kombëtar, vunë gurë në themelet e pamvarësisë shqiptare, i çimentuan ato me gjakun e bijve më të mirë dhe i hapën rrugën formimit të shtetit shqiptar.
Kuvendi i Vlorës e shpalli pamvarsinë në emër të të gjithë shqiptarëve, të të gjitha trevave shqiptare, që dërguan përfaqësuesit e tyre në të. Ai e trajtoi Shqipërinë një e të pandarë. Edhe qeveria shqiptare e kryesuar nga  Ismail Qemali e dom Nikoll Kacorri, doli në rrafshin ndërkombëtar si përfaqësuese e gjithë popullsisë shqiptare dhe e të gjitha tokave shqiptare, edhe pse një pjesë e madhe e tyre ishte e pushtuar nga ushtritë e shteteve ballkanike. Dhe  deklaratat e notat e protestës, që kjo qeveri menjehere mbas fermimit,u dërgoi shteteve ballkanike e komandave të tyre ushtarake, në të cilat kërkohej largimi  i menjëhershëm i forcave të huaja ushtarake nga trojet e pushtuara shqiptare dhe kthimin e tyre Shqipërisë, u bënë në emër të Asamblesë Kombëtare që përfaqësonte të gjitha trojet e banuara nga shqiptarët.
Me Aktin e 28 Nëntorit 1912 sanksionohej e drejta e pamohueshme historike e kombit shqiptar për të qenë i bashkuar, i lirë e i pavarur në trojet e veta, krahas popujve të tjerë të Gadishullit Ballkanik. Kjo ishte një e drejtë që buronte nga qenia e tij si popull me gjuhën, me kulturën, me individualitetin e me historinë e vet, e drejtë e fituar me mundime e sakrifica të panumërta në llogoret e luftës, e drejtë që i takonte për ndihmesën e vyer në dëbimin nga Ballkani të sunduesve të huaj osmanë.
Kuvendi i Vlorës hodhi themelet e shtetit të ri sovran shqiptar. Por për ta siguruar e ruajtur një fitore të tillë popullit shqiptar iu desh të bënte një luftë të gjatë kundër sundimtarëve osmanë dhe synimeve grabitqare të fuqive të huaja. Një varg rrethanash të brendshme e të jashtme, qe tashme dihen e qe nuk eshte vendi e as koha t’i permendim ketu, kanë bërë që këto lëvizje të mos arrinin dot objektivin. Por në çdo etapë ato kanë vënë në provë forcat materiale e morale të popullit shqiptar, kanë pasuruar përvojën e traditat e tij luftarake dhe kanë krijuar premisat për zhvillimin e mëtejshëm të luftës per liri.
Në shek. XIX e në fillim të shek. XX lufta forcave patriotike shqiptare per liri e pamvarsi pesoi zhvillime te dukshme cilesore, kjo luftë u zhvillua mbi baza të reja shoqërore e politike dhe mori karakter të ndërgjegjshëm kombëtar. Vecojme ketu krijimin i Lidhjes se Prizrenit ne vitin 1878 e cila shpalli autonomine dhe beri perpjekje per krijimin strukturave qeverisese.   Arrine kulmin me kryengritjen e Malesise Madhe te udhehequr nga heroi yne kombetare Dede Gjo Luli, i cili ngriti per here te pare flamurin kombetare ne Deqiq ne prill 1911. Kjo kryengritje pati jehone te madhe kombetare dhe nderkombetare dhe ishte ngjarja qe paralajmeroi ardhjen se shpejti te 28 nendorit te 1912-s,
Ngjarjet në Prizren, ne Deçiç të Malësisë së Madhe dhe shpallja e Pamvarsisë nga Kuvendi i Vlorës patën një lidhje logjike midis tyre. Ato perbejne hallkat themelore në zinxhirin e ngjarjeve të lëvizjes kombëtare, të lidhura organikisht ndërmjet tyre si shprehje e vullnetit popullor dhe si pasojë e drejtpërdrejtë e përfundim  logjik i luftës çlirimtare. Por, Shpallja e Pamvarsisë ishte një etapë më e lartë, e përcaktuar nga zhvillimi progresiv i lëvizjes dhe nga rrethanat ndërkombëtare.
Shpallja e Pamvarsisë së Shqipërisë edhe pse, siç do të provohej me vendimet e padrejta të Konferencës së Ambasadorëve të Gjashtë Fuqive të Mëdha të Londrës (1913), nuk arriti të bashkonte në një shtet të vetëm gjithë territoret e popullsinë shqiptare, por duke krijuar pas pesë shekujsh robërie Shtetin e Pamvarur  Shqiptar përbën ngjarjen më të madhe, unikale, në historinë e kombit shqiptar gjatë shek. XX.
Kthesa historike e 28 Nëntorit 1912 ishte premisa politike themelore për organizimin mbi baza më të përparuara të jetës shtetërore të pamvarur të shqiptarëve dhe për zhvillimin më të shpejtë ekonomik, shoqëror e kulturor të vendit. Duke formuar Shtetin e Pavarur Shqiptar ajo objektivisht krijoi gjithashtu premisat dhe atë bazë shtetërore e politike, aq të nevojshme për ta mbajtur të gjallë çështjen e çlirimit dhe të bashkimit të të gjitha trevave shqiptare dhe për zgjidhjen përfundimtare të problemit shqiptar në Ballkan.
T nderuar bashkeatdhetre
Historia jone kombetare eshte nje histori e lavdishme, e pa kontestueshme dhe e patjetersueshme, sepse ne themelet e saje ka perpjekjet, sakrificat dhe gjakun mijra luftetareve e patrioteve shqiptare ne lufte te gjate e te panderprere shume shekullore per liri e te drejta kombetare, arsim e kulture kombetare, per zhvillim, prosperitet e integritet, deri ne krijimin e shtetit tone kombetare, me nje pushtues te eger e barbar.
Por megjithse kjo epoke historike e kombit tone eshte e vertetuar me dokumente shkencore te besueshme te nxjerra nga arkivat kombetare dhe nderkombetre, po na dalin disa te ashtuquajtur historiane, ndoshta dhe te paguar,te cilet perpiqen ta shtremberojne historine dhe  prepjekjet per liri te popullit shqiptare gjate pushtimit turk, duke shtjelluar idene se Turqia nuk ishte pushtues, nuk duhet trajtuar si e tille sepse ne kemi bashkeqeverisur me ta pra kemi qene integruar ne qeverisjen  e  tyre nen pushtim.
Por une dua t’u them nga kjo tribune e nderur: Jo more zoterinj, Turqia e asaje periudhe historike ishte pushtues, dhe i eger, qe na mbajti nen sundim me dhune, me reprezalje, duke u perpjekur per te na shperbere ne cdo drejtim, por nuk ja arriten, per faktin se populli shqiptare asnje here nuk e pushoj luften dhe perpjekjet per liri e pamvarsi, e ne saje sakrificave sublime te bijeve te tije mbijetoj ne ato pese shekuj roberie. Te vertetat historike nuk duhet te krijojne perplasje me shtetin e sotem turk, por historia eshte histori dhe ne nuk mund te pranojme ndryshimin dhe deformimin e saje. Me Turqine ne duhet te zhvillojme marrdhenje ndershteterore me interes reciprok dhe ne barazi ta plote si shtete sovrane ashtu si me gjithe shtetet e tjera te rajonit e me gjere sepse kjo eshte ne interesin tone kombetre,eshte ne iteres te zhvillimit e prosperitetit te popollit shqiptare. Kete kerkojme nga qeverite e sotme e te neserme te Shqiperise dhe te Kosoves.
Te nderuar bashkeatdhetare
Ky eshte shekulli i shqiptareve. Tashme shqiptaret jane bere faktor i rendesishem ne Ballkan  dhe, ceshtja jone kombetare eshte ne prag te zgjidhjes perfundimtare, dhe ne saje te ndihmes dhe mbeshtetjes se pakursyer e vendimtare te SHBA-se.  Pikerisht ne saje te kesaje perkrahje e mbeshtetje, ne sigurimin e seciles ka nje rol te padiskutushem dhe diaspora shqiptare e Amerikes, kemi Shqiperine e sotme, e tashme dhe shtetin e Kosoves, prandaj ju ftoj ne shenje nderimi e respekti te brohorasim per mikun ton te madh SHBA
Te nderuar bashkeatdhetare! Qeshtja jone kombetare eshte ne rruge te mbare. Zgjidhja perfundimtare e saje, pra integrimi i gjithe faktorit shqiptare kudo qe jeton, ne rrjedhat dhe strukturat europiane, tashme eshte ne duart e shqiptareve dhe te qeverive tona.
Prandaj u bejme thirrje, se pari qeverive shqiptare te tregojne pergjegjesi te larte kombetare, te hartojne politika, strategji dhe aleanca te tilla qe t’u sherbejne proceseve integruese mbare kombetare.  Per kete ceshtje politika shqiptare dhe strukturat e saje ne te gjitha trojet ku jetojne shqiptaret te jene te bashkuara e te unifikuara, te lene menjeane konfliktulitetin politik, ineresat e ngushta partiake, egoizmin, sherret e percarjet mes veti, te cilat po e demtojne shume realizimin e aspirates tone madhore, integrimin ne Europe atje ku e kemi vendin bashke me kombet tjera.  Duke perfunduar ju ftoj te brohorasim:
Per diten e flamurit, per popullin shqiptare.
Zoti e bekofte kombin shqiptare!
Zoti e bekofte Ameriken mikun e madh te shqiptarve!
Ju faleminderit.
Michigan me 11/26/2016                Gjovlin Kacorri

  • 0

GOXO QË TË FITOSH

Category : Uncategorized

Promovohet romani “GUXO” i shkrimtarit Fadil Kraja, kushtuar biznesmenit të suksesshëm shqiptaro-amerikan Ndue Ftoni

Nga RAMAZAN ÇEKA

 

FADIL KRAJA

Fadil Kraja, Dramaturg / Shkrimtar

Në prag të festave të Nëntorit, në ambjentet e bibliotekës “Marin Barleti” të qytetit të Shkodrës, Shoqata “Atdhetare Dukagjini” dhe Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër, organizuan promovimin e romanit me titull “Guxo”, të autorit Fadil Kraja.

Romani “Guxo”, që pasqyron Sagën e një djaloshi shoshjan, mban firmën e dramaturgut dhe shkrimtarit të shquar Fadil Kraja “Mjeshtër i Madh”, i cili u paraqit në këtë vepër të re, para një auditori të ndryshëm nga herët e tjera, ku përveç kolegëve, merrnin pjesë edhe shumë miq e dashamir të z.Ndue Ftoni që kishte ardhur nga Amerika, për të qenë të pranishëm në këtë eveniment.

Z.Ndue Ftoni ka lindur në Shosh të Dukagjinit dhe si shumë bashkatdhetar të tjerë, emigroi në Amerikë, ku falë aftësive të tij intelektuale, guxoi të integrohej në jetën e zhurmshme amerikane, ku ndërtoi “një varkë” që i përballoi të gjitha tallazet dhe furtunat, duke u bërë kështu një shembull për të gjithë bashkatdhetarët e vet, jo vetëm si një biznesmen i suksesshëm, por edhe si një “mecenat” për të gjithë artistët dhe këngëtarët me origjinë shqiptare që jetojnë në Amerikë.

Këtë veprimtari, këtë guxim, pasqyron në librin e tij “Guxo” shkrimtari i shquar Fadil Kraja, ku një pjesë të kësaj veprimtarie të suksesshme ai e pa me sytë e tij dhe e përjetoi vetë në udhëtimin e tij në Amerikë, ku ishte dhe mik i nderuar i z.Ndue Ftoni.

Hapjen e këtij promovimi e bëri shkrimtari Prelë Milani, që është njëkohësisht edhe autor i parathënies së këtij romani. Ai prezantoi para auditorit veprën më të re “Goxo” të shkrimtarit Fadil Kraja, por njëkhësisht solli përmes fjalës së tij edhe fragmente nga jeta dhe veprimtaria e protagonistit të romanit, Ndue Ftoni që në libër autori e quan Dash Kola.

Nën prezantimin e moderators-aktores së teatrit “Migjeni”, Rajmonda Marku, për vlerat e romanit e të autorit ligjëruan redaktori i veprës e njëkohësisht kryetar i shoqatës atdhetare “Dukagjini”, Ndue Sanaj, autori i parathënies, poeti e publicisti Prelë Milani, kryetari i Shoqatës së Shkrimtarëve të Shkodrës, Skënder Temali, kritiku letrar-Kadri Ujka, studiuesja Arjeta Ferlushkaj, etj.

Aktorja e teatrit “Migjeni”, Rajmonda Marku në prezantimin e këtij takimi tha: “Këtë liber autori ia ka kushtuar z.Ndue Ftonit, një trashëgimtari të denjë të banorëve alpinë, i cili me shumë vullnet, me shumë dinjitet ka arritur të krijojë personalitetin e tij jashtë trojeve shqiptare, në Amerikë, si një biznesmen i suksesshëm, por edhe si një njeri human me vlera atdhetare…njeri nga miqtë me të mirë të artistëve shkodranë e jo vetëm, i cli ka dhënë pa ndërprerje ndihmën e tij bujare për t’i prezantuar ata me artin e tyre para bashkëkombasve tanë në Amerikë. Unë jam një prej shumë artistëve të ftuar prej tij, në aktivitete të bukura që ai organizon në Detroit e pikërisht në “The Imperial House” që e drejton me shumë sukses. Konsideratë për te dhe familjen e tij ,znj.File e femijët e për mikpritjen e veçantë. Suksese në jeten dhe punën e tyre”!

Nga Anglia, anëtarja më e re e shoqatës së shkrimtarëve të Shkodrës, Amina Meshnuni, e cila studion atje, i kishte dërguar Mjeshtrit Kraja një tufë me lule të freskëta.

Impresion solli para auditorit prania dhe dalja e Ndue Ftonit me bashkëshorten dhe fjala që ai mbajti, e cila u ndërpre disa herë nga duartrokitjet e të pranishëmve.

NDUE FTONI

Ndue Ftoni-Biznesmen

Vetë Ndue Ftoni i pranishëm në promovimin e romanit që i kushtohet atij dha disa mesazhe.

“Ka njëzet vite që unë jam larguar nga vendi im. Lot, mall, djersë, mund, pare, humbje, fitore. Është e njëzet e pesta herë që unë vij nga Amerika në vendlindjen time, e cila nuk ka mundur të ma mposhtë shpirtin të cilin për dyzet vite i kam kaluar me ju. Amerika me më dhanë tërë pasurinë e saj nuk mundet të ma barazojë me pasurinë që kam lënë këtu në Shqipëri. Ju jeni ata që peshoni në vendi tuaj, fëmijët tanë nuk mund të jenë shqiptarë të denjtë ashtu siç jemi ne, por është detyra jonë që ata t’i rrisim me dashuri për atdheun, për vendin e të parëve”.

Në fund u dëgjua me interes dhe përshëndetja e shkrimtarit Fadil Kraja, i cili edhe nënshkroi autografe për romanet e dhuruara.

E veçanta e këtij “romani”, qëndron në atë, që prof.Fadil Kraja shpesh e ka thënë … Pse nuk shkruajmë për njerëzit sa janë gjallë, por vetëm kur ata nuk jetojnë më!? Ketë ide, ka kohe që ky shkrimtar i madh e ka vënë në jetë.

Para pak kohësh shkroi për futbollistin e madh, Ramazan Rragami, shkroi për femrat shkodrane që po bëjnë emër në jetën shkodrane dhe më gjerë, e të tjera e të tjera.

Edhe në ketë roman, personazhi kryesor është një djalosh, që u bë një figurë e njohur, një dukagjinas i njohur dhe ndër të rrallët si njeri  dhe nga vepra e tij.

Është  shumë i dashur, i respektuar, largpamës, i guximshëm, bujar, madje sikur bujaria ka lindur së bashku me te.

Personazhet e Krajës janë gjallë dhe vijojnë të kontribuojnë, vijojnë të kenë suksese gjithnjë në rritje, siç është rasti i  biznesmenit të njohur Ndue Ftoni. Por e veçanta e Ndojës nuk vjen nga hiçi. Ai vjen nga puna e pa ndalur. Ai është një biznesmen i suksesshëm në shtetin e Miçiganit në SHBA!

Kjo ikonë e letërsisë shqipe di ku t’i gjej heronjtë e veprave të tij.

Në gjurmët e Fishtës, në kullat e Dukagjinit dhe të Malsisë, në të gjithë hapsirën shkodrane, aty ku janë shkruar faqet me të lavdishme të historisë epike dhe sociale të këtij qyteti.

Në mbyllje të këtij takimi, në “Grand Hotel Europa”, Ndue Ftoni shtroi një koktejl për të pranishmit.

I gjithë aktiviteti ku morën pjesë edhe artistë të shquar nga Shqipëria dhe Kosova u regjistrua nga kamerat e stacioneve televizive lokale e kombëtare, por edhe nga vetë televizioni ACTV në Michigan që është pronë e z.Ndue Ftoni, në mënyrë që ky përurim të publikohet edhe në SHBA.

Vetë z.Ndue Ftoni u largua nga Atdheu me mbresa të jashtëzakonshme, me frymëzimin dhe vitalitetin e tij që e karakterizon, për ta përçuar këtë atmosferë vllazërore mes bashkatdhetarëve të tij në Amerikë, i përgatitur për të festur festat e fundvitit me ta, ashtu siç u festua Dita e Flamurit në “Imperial House”, por që gjatë festimit dukej sikur po festohej në Shqipëri.

Gjatë ceremonisë festive me 28 Nëntor 2015 pata fatin të isha i pranishëm edhe unë atje, me ftesën e tij dhe ta përjetoj këtë atmosferë patriotike, emocionale, të cilën nuk do ta harroj kurrë.

 

Dhjetor 2015

 


  • 0

Feste e madhe tek Ftoni!

Category : Uncategorized

Pa zhgenjyer askend dhe ashtu sic e ka tashme tradite Ftoni-Imerial House organizoi perseri nje festim dinjitoz kushtuar 101 Vjetorit te Pavaresise se Shqiperise. Me nje pjesmarrje te plote, dhe per nje festim te dyfishte te Festes se Pavaresise se Shqiperise si edhe te Festes se Falenderimeve, Imerial House mblodhi diten e enjte me date 28 Nentor 2013, miq dhe te ftuar, te rinj, intelektuale, patriote nga Ohio, miq te ardhur nga Shqiperia, artiste, kengetare, kercimtare te valleve popullore, por edhe te vallezimeve moderne, ne nje atmosfere shperthyese festive me me shume se 600 pjesmarres dhe nen transmetimin mediatik te shume prej mediave te interesuara.
Si edhe heret e tjera festimi ishte masiv, popullor, i hapur pa patur ndonje tavoline nderi apo individ qe e kerkon nderin tek titujt honorifik, ose tek karrigia ne tribunen e nderit.
Festimi kaloi me shume sukses dhe ne menyren me paqesore te mundshme. Permes ushqimit te bollshem dhe cilesor, te pijeve te shumellojshme dhe te palimituara, bashkeatdhetare dhe patriote nga te gjitha trevat Shqiptare uruan njeri-tjetrin per fillimin e shekullit te ri te pavaresise se Shqiperise.


  • 0

Revista “The Truth” se shpejti ne Diaspore

Category : Uncategorized

The-Truth-781x1024Njoftohemi se po punohet intensivisht qe se shpejti te inagurohet dhe publikohet ne Diaspore revista “The Truth / E Verteta”. Kjo reviste mujore bashkekohore e Diaspores do te publikohet nen kujdesin e nje grupi studentesh dhe intelektualesh te rinj, ku do te gjejne pasqyrim nje game e gjere tematikash dhe zhvillimesh. Revista do te publikohet ne te dyja gjuhet: Shqip, dhe Anglisht, si dhe do te kete ne stafin dhe bordin e saj pervec Te Rinjve Shqiptare, edhe miq te shumte Amerikane te lidhur ngushtesisht me Diasporen Shqiptare. Stafi i projektit te kesaj reviste deshiron te beje publike nje prej drafteve te shumte te faqes se pare te kesaj reviste, si dhe ben me dije se inagurimi do te organizohet se shpejti ne nje darke koktej me pranine e autoreve, mediave, dhe faktoreve te tjere me influence ne Diaspore dhe me gjere.
Njoftohemi gjithashtu se kjo reviste deri tani eshte e mbeshtetur dhe e financuar fuqishem nga individe dhe biznese te njohura ne Diaspore.
Njeri prej biznesmeneve financues te ketij projekti, i cili per momentin deshiron te mbetet anonim, u shpreh: “Mbeshtesim dhe financojme talentin e Rinise dhe Intelektualeve Shqiptar, per te sjelle ne faqet e kesaj reviste: bukurite, arritjet, zhvillimet, talentin dhe dinamiken Shqiptare kudo ku ajo konturohet, ne atdhe apo diaspore”

Stafi yne i Faqes Debati i uron Revistes “The Truth” suksese ne rrugen e artit grafik dixhital dhe publicistikes!


  • 0

Festimi i 100-Vjetorit ne Imperial House

Category : Uncategorized

“THE IMPERIAL HOUSE” SHTEPIA ME TOKE SHQIPTARE ME 28 NENTOR 2012 Ora 6:00 PM ORGANIZON MBREMJEN KULMORE TE FESTIMIT TE 100 VJETORIT TE PAVARESISE.

Ne perkujtim te kesaj ngjarje madhore e historike te popullit shqiptar dhe e paperseritshme, dita qe perkujton ngritjen e flamurit te Gjergj Kastriotit ne kalane e Krujes dhe 28 nentorin e vitit 1912 me ngritjen e flamurit me shkaben dy krenare ne Sheshin e Vlores nga 40 firmetare me ne krye Ismail Qemalin, duke shenuar shpalljen e Pavaresise dhe krijimin e shtetit shqiptar, ne shtepine e kremtimeve shqiptare me pronar shqiptarin patriot dhe humanist z. Ndue Ftoni organizohet kjo mbremje jubilare, si bashkimi me i madh i shqiptareve ne Amerike.

Me deshiren dhe vullnetin e tij z. Ndue Ftoni e sponsorizon kete darke gradis me shumellojshmeri asortimentesh dhe pijesh si ne menyne e nje dasme te shenjte. Kapaciteti i salles nje mije vende.

Ne kete darke do te kete nje program artistik i ndare ne dy pjese.

Ne pjesen e pare do te jete rrugetimi i flamurit kombetar me nje grup femijesh, te rinjsh dhe te rriturish, te veshur me kostume kombetare, si ne nje Shqiperi Etnike e Natyrale. Jane parashikuar 5-6 pershendetje per flamurin me nga 1-2 minuta nga veprimtare te diaspores nga te gjitha trevat. Do te pershendesin edhe disa autoritete te larta amerikane</strong>

Me kete rast jane te lutur individe apo prinder qe deshirojne te manifestojne vlerat e tyre tradicionale, apo  per femijet e tyre qe duan te marrin pjese me kostume kombetare nga te gjitha krahinat te njoftojne ne “Imperial House”, per ti perfshire ne programin e kesaj nate te madhe.

Fjalen e rastit do ta mbaje Z. Eduart Aliko

Ne pjesen e dyte te programit do te kete argetim muzikor me tematike per 100 vjetorin, vallezim ne cift dhe interpretime artistike e humoristike.

Per ta pasuruar kete aktivitet bejme me dije per secilin kengetar, muzikant apo interpretues te njoftojne pjesmarrjen e tyre dhe materialin qe duan te luajne ne menyre qe te perfshihen ne libretin e kesaj ngjarje. Kalofshim gezuar!

Per sqarime te hollesishme kontaktoni pronarin Ndue Ftoni